Raadzaal Ameland nog geen nieuw geluid

BALLUM – Ameland moet het nog een tijdje uitzingen met een haperende geluidsinstallatie. De raad stemde niet in met de aanschaf van een nieuwe installatie die zowel geluid als beeld vastlegt. Die apparatuur moet 66.000 euro kosten en dat vindt een meerderheid in de raad te duur. Tonnie Overdiep noemde de investering fiks maar noodzakelijk. De meerderheid van de raadsleden was het niet met hem eens. Te duur en beeldverslaglegging is niet echt nodig. De voorgestelde verslaglegging maakt een schriftelijk verslag overbodig en juist dat papier wil een deel van de raad niet missen.

De raadsvergaderingen zijn via de lokale radio en de kabeltelevisie te horen. Met het nieuwe systeem zouden de Amelanders de vergadering ook kunnen zien en zouden de uitreiking van Koninklijke onderscheidingen uitgezonden kunnen worden. Met de registratie en uitzending van trouwerijen dacht Ameland meer huwende stelletjes te kunnen trekken. Ameland had zich op Schiermonnikoog laten inspireren. Daar werkt de beeld- en geluidsinstallatie prima.
“We zullen zien hoe lang deze het uithoudt,” zegt burgemeester De Hoop over de stotterende en regelmatig uitvallenden microfoons in de raadszaal. De gemeente gaat nu op zoek naar een alternatief.

>>>meer over dit onderwerp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *