Raad vergadert uren over vaargeulproblematiek

BALLUM – Acht brieven en vier moties gingen allemaal over hetzelfde onderwerp, waarbij alle twaalf met een andere blik naar de vaargeulproblematiek kijken. De beraadslagingen namen zeker twee uur in beslag: alle raadsleden en collegeleden zitten bovenop de kwestie. Niet dát er wat moet veranderen in de dienstregeling van de veerboten maar het tijdstip waarop Wagenborg Passagiersdiensten de wijzigingen inzet ontlokte hier en daar grote woorden. Buitenproportioneel, gelegenheidsargumenten, minder woorden en meer daden, overmacht als argument gebruikt en meer, veel meer.

De raad is tamelijk eensgezind en de burgemeester kreeg een onverhuld compliment van raadslid Rudolf Teuben van Ameland'82. Deze kwestie zou wel eens bepalend kunnen zijn hoe burgemeester Stoel de geschiedenis van Ameland in gaat, stelde Teuben en wat hem betreft is de burgemeester op de goede weg.

"Iedereen heeft wel vrienden of familie bij Wagenborg werken", zei raadslid William de Jong van Ameland Eén. Medewerkers van Wagenborg worden aangesproken en zelfs aangevallen op het nieuwe beleid en de baggeraar krijgt zelf bagger over zich heen van mensen die vanuit de onderbuik reageren. "Laten we ons fatsoen houden, ook op social media."

Nog voor het reces dat op 7 juli ingaat komt er een gesprek met gemeente, Wagenborg, Waddenfonds, provincie en ministerie.

morgen meer over deze intensieve raadsvergadering

→ lees hier Burgemeester Stoel heeft geen begrip

→ lees hier College wil fatsoenlijke bereikbaarheid

→ lees hier WPD positief over besluit kabinet

→ lees hier de brief van Jacob Kiewied

→ lees hier Dienstregeling Ameland en Schier mogen worden aangepast

→ lees hier VVV over aangeoaste dienstregellng

→ lees hier Extreme vertragingen veerboten

→ lees hier De nieuwe dienstregeling

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *