VVV over aangepaste dienstregeling WPD

NES – Marjan Bosscha van VVV Ameland hoopt dat de vaargeul snel op orde gebracht gaat worden en dat er door het ministerie actie ondernomen wordt. "We moeten dit goed onder de aandacht houden bij de overheid zodat ze begrijpen hoeveel impact dit heeft. Er is nog steeds veelvuldig overleg tussen de betrokken partijen en we proberen er alles aan te doen om het probleem zo snel mogelijk op te lossen," aldus Bosscha. VVV Ameland heeft voorbeeldbrieven gemaakt die verhuurders naar hun gasten kunnen sturen. Ook staat er op de website van de VVV informatie over de bereikbaarheid van het eiland en de consequenties van alle veranderingen in de dienstregeling voor de reizigers.

De pagina met veelgestelde vragen is via deze link te vinden.

Er is voor de gasten geen reden om kosteloos te annuleren, zegt Bosscha nog. Ameland is bereikbaar en de accommodaties staan tot beschikking van de mensen die geboekt hebben. "Het betreft geen pakketreis en het niet mee kunnen nemen van de auto is geen geldige annuleringsreden."

Bosscha: "We begrijpen dat dit voor gasten een drempel kan zijn, maar op Ameland zijn er bussen en taxi’s die de gasten kunnen vervoeren. Ook kunnen gasten fietsen huren inclusief bagagevervoer naar de accommodatie. Daarnaast is het wellicht een tip om te kijken of er qua bagageopslag iets te regelen valt bij de accommodatie. Misschien kunnen gasten al hun bagage neerzetten als ze vroeg op het eiland aankomen of juist laat op de dag vertrekken."


De voorbeeldbrief van VVV Ameland

"Geachte heer/mevrouw,

We begrijpen dat het heel vervelend is dat u uw auto niet mee kunt nemen naar Ameland op uw gewenste datum en/of tijdstip. Gelukkig kan uw vakantie wel doorgaan en staat de geboekte accommodatie voor u gereed. De veerboot heeft een aangepaste dienstregeling en informatie daarover vindt u op de website van Wagenborg Passagiersdiensten: www.wpd.nl/ameland. 

Informatie over het parkeren van de auto in Holwerd vindt u hier: https://www.vvvameland.nl/praktisch/vervoer/parkeren-in-holwerd 

Op Ameland kunt u gebruikmaken van de gereedstaande bussen en taxi's of kunt u fietsen huren bij één van de fietsverhuurders. Bij fietshuur is het mogelijk gebruik te maken van bagagevervoer. Kijkt u voor meer informatie omtrent vervoer op Ameland, ook tijdens uw verblijf, op onze website: www.vvvameland.nl/praktisch/vervoer 

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en neemt u gerust contact op bij verdere vragen. 

Met vriendelijke groeten,"

lees hier College wil fatsoenlijke bereikbaarheid

lees hier WPD positief over besluit kabinet

lees hier Ingezonden – Beschouwing vaargeul Nes-Holwerd

lees hier Dienstregelingen Ameland en Schier mogen aangepast

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *