WPD positief over besluit kabinet

NES – Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) reageert positief op de brief van de staatssecretaris van I&W die vandaag aan de Tweede Kamer is gestuurd over noodzakelijke aanpassingen in de dienstregeling. De staatsecretaris vindt het voorstelbaar dat er aanpassingen komen in het belang van de veiligheid.

WPD ziet het liefst dat de vaargeul zo snel mogelijk structureel op orde wordt gebracht maar is positief over het onderzoek dat Rijkswaterstaat samen met haar en het MARIN gaat uitvoeren om verbeteringen aan te brengen voor de bereikbaarheid zoals bijvoorbeeld konvooivaren, passeren bij parkeervakken of verruiming van de regeling onder bepaalde weers- en getijdeomstandigheden.  

Tijdens de komende onderzoeksperiode van tenminste 6 weken heeft de staatssecretaris begrip voor het beroep van de rederij op overmacht in het belang van de veiligheid. “Veiligheid staat altijd voorop” aldus de staatssecretaris aan de Tweede Kamer.

WPD zal, hoe vervelend dit ook is voor de bereikbaarheid van Ameland, een tijdelijke dienstregeling uit overmacht per 27 juni invoeren die de veiligheid van de passagiers garandeert. Daarbij worden extra vroege en late afvaarten ingezet en overige maatregelen genomen die het ongemak voor passagiers zo veel mogelijk verminderen.

WPD zal de gereserveerde passagiers van uitgevallen afvaarten rechtstreeks (én via website) zo goed mogelijk informeren.

Bron WPD

→ lees hier de reactie van het college van Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *