Projecten Noordoost-Friesland krijgen uit Mienskipsfûns

LEEUWARDEN – Via het Iepen Mienskipsfûns (IMF) verstrekt de provincie Fryslân subsidie aan 16 initiatieven in de regio Noordoost-Friesland. In de tweede openstellingsperiode gaat er ruim 290.252 euro naar leefbaarheids-projecten vanuit de mienskip.

Wâldpykpaad Buitenpost

Het Wâldpykpaad is een route voor de echte Wâldpiken die buiten de paden willen wandelen. Bezoekers kunnen wandelen over de schouwpaden van het Egyptebos. Met dit project wil Stichting MeM jonge gezinnen, kinderen en bezoekers op unieke wijze betrekken bij de (woon)omgeving. Via een wandelroute met opdrachten leren zij over de cultuur en het unieke coulisselandschap van de Noardlike Fryske Wâlden, waaronder elzensingels, pingo's, etc. Hierbij staat het Wâldpyk-gevoel centraal. Met de subsidie wordt o.a. een routekaart, educatiemateriaal en een digitale audiotour ontwikkeld.

De totale projectkosten bedragen 7.045 euro. Vanuit het IMF wordt 2.818 euro subsidie bijgedragen.

Iepen Mienskipsfûns

In de derde openstelling kunt u weer subsidie aanvragen, de aanvraagperiode loopt van 6 september tot en met 30 september 2021. Voorwaarde is dat het project bijdraagt aan het verbeteren van de leefbaarheid. Kijk voor meer informatie en inspirerende projecten op www.streekwurk.frl/imf.

Ameland

In de categorie Friese Waddeneilanden kregen verschillende projecten op Ameland subsidie, waaronder museumhaven Zeemanshoop en wolverwerking in Museum Swartwoude. Lees er hier meer over.

bekijk hier de projecten die in Noordoost-Frylsand van het IMF hebben gekregen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *