“Potje met vehehet!”

HOLLUM – "Potje met vet!" Dat zingen de kinderen van OBS De Schakel met 4,5 liter water in de rugzak om de moed erin te houden. De scholieren wandelen met water een route van een kilometer of drie. Het haalt het niet bij wat kinderen in Sri Lanka moeten lopen met nog veel meer liters water op de rug of op het hoofd, maar het geeft de Amelander kinderen een idee hoe zwaar het is om zo ver met zoveel kilo's te moeten sjouwen. Het water komt uit de 'Lombok,' een wiel ten zuiden van het dorp. Daarna loopt de groep via de Reeweg onder de dijk langs en via de Badweg weer terug naar school. De kinderen van groep 5 en 6 dragen twee 1,5 literflessen vol in hun rugzak. De oudste kinderen sjouwen met 3 van die flessen.

De school zamelt met de actie geld in dat besteed wordt aan waterputten op Sri lanka. Een waterput slaan kost ongeveer 300 euro. Het streven is om met de actie minimaal vijf waterputten te kunnen aanleggen. Of dat gelukt is, hoort u nog van ons.

Stichting Health and Happiness is in 1988 door enkele Amelanders opgericht. De stichting werkt op Sri Lanka en wil hulp bieden aan de allerarmste kinderen in het ontwikkelingsland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *