Bedrijven rond Driesprong WEL bereikbaar

HOLLUM – Het moet eerst lelijk voordat het mooi wordt. Dat voelt Hollum op dit moment aan den lijve. Er vindt een reconstructie van de dorpskern plaats, met nieuwe bestrating voor de ader in het dorp en een herinrichting van het Plantsoentje. De werkzaamheden zorgen voor stremmingen van het doorgaande verkeer en de bus rijdt al weken een andere route dan langs Westerlaan en Herenweg. Er wordt gegraven, bestraat en aangestampt op de Driesprong.

De reconstructiewerkzaamheden concentreren zich momenteel op de Driesprong. De Schoolstraat heeft zijn beurt al gehad.

De ondernemers zuchten onder wekenlang opengebroken straten, zand en stenen. Deze week is ook nog eens de Burenlaan moeizaam bereikbaar vanwege snoeien van de bomen. 

Bij de school in de Schoolstraat staat het bord 'Doorgaand rijverkeer gestremd.'  Er hangt nog een geel bord met zwarte letters en de boodschap van dat bord willen de ondernemers van Schoolstraat, Driesprong en Burenlaan nog eens extra onder de aandacht brengen.

De bedrijven zijn namelijk wel bereikbaar, te rijwiel of te voet, maar bereikbaar.

Voor Koninginnedag moet het klaar zijn. Dan zijn er spelletjes op de Driesprong gepland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *