Poppentheater Inkipinki komt naar Nes

NES – Tijdens de Nationale Voorleesdagen genieten peuters en kleuters volop van het poppentheater Tijger ligt ENORM in de weg! En vanaf 24 januari worden ze in bibliotheken, kinderopvang en peuterspeelzalen voorgelezen door leesconsulenten van de Bibliotheek. De Bibliotheek stimuleert zo het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen bevordert het leesplezier en de taalontwikkeling van jonge kinderen én de band tussen ouder en kind.

Vertellen over tijger

Peuters en kleuters duiken in Het prentenboek van het Jaar 'Ssst! De tijger' slaapt van Britta Teckentrup. In het verhaal willen alle dieren langs hun vriend tijger, maar die slaapt en ligt daarbij vreselijk in de weg. Hoe lossen ze dit op? Gelukkig heeft kikker een idee: als ze goed hun best doen kunnen de dieren met een ballon over tijger heen zweven. Zal het lukken? Het verhaal is spannend, speels en gaat over slapen, vriendjes, verrassingen en jarig zijn. De komende tijd blazen bijna 2000 kinderen in Noord-Fryslân tegen ballonnen en aaien de tijger; zo beleven ze het verhaal mee. Voor kinderen die het verhaal thuis nog eens willen lezen, komt het prentenboek uit in een mini-editie inclusief app voor € 4,95. Kijk voor voorleestips, prentenboeken en nog veel meer op www.ontdekdebieb.nl.

Prachtig poppentheater

Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen maakt Inkipinki de voorstelling 'Tijger ligt ENORM in de weg!' In dit poppentheater met muziek, maken peuters en kleuters kennis met de jarige tijger, zijn dierenvriendjes en hun goede ideeën om over de tijger heen te komen. Kinderen die willen weten of het lukt, zijn van harte welkom bij de gratis voorstellingen in de bibliotheken. De voorstellingen duren ongeveer een half uur en zijn zaterdag 27 januari om 14.00 uur in Franeker, zondag 28 januari om 15.00 uur in Dokkum, dinsdag 30 januari om 16.00 uur in St.-Annaparochie, donderdag 1 februari om 15.00 uur in De Westereen en zaterdag 3 februari om 14.00 uur in Nes op Ameland.

Voorlezen en gratis lenen

Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het prikkelt hun fantasie en creativiteit en ze doen het later beter op school. Bovendien is het ook nog eens heel fijn voor kind én ouder. Weten welk boek bij uw kind past? Medewerkers van de Bibliotheek helpen u graag. Een bibliotheeklidmaatschap voor kinderen tot 18 jaar is gratis. En peuters en kleuters die tussen 24 januari en eind maart lid worden, krijgen een leuk Tijger-poppetje cadeau (zo lang de voorraad strekt). Voor volwassenen is er al een kennismakingsabonnement van drie maanden voor € 12,50.

Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen duren van 24 januari t/m 3 februari. Het poppentheater vindt plaats van 27 januari t/m 3 februari. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *