Kinderen Ameland dupe van de knip?

BALLUM – De leerlingen van de Burgemeester Walda School die in Hollum en Ballum wonen zijn de dupe van de knip in de dienstregeling van de veerboot. Dat stelt raadslid Jan Wijnberg van Algemeen Belang Ameland tijdens de raadscommissievergadering van 8 januari. De kinderen moeten vanwege de latere aankomst van de veerboot in de middag een half uur wachten.

Raadslid André Tuil is niet onder de indruk van het probleem en heeft een panklare oplossing voor de jeugd uit Ballum en Hollum. “De fiets is een goede oplossing.” Acht kilometer is een heel gezonde afstand om te fietsen, stelt de Ballumer, die zelf een kind heeft dat dagelijks op de fiets naar Nes op en neer pedaleert.

De bus voor de scholieren wordt vooralsnog volop gebruikt door de jeugd uit de westelijke dorpen. Enkele jongeren pakken sportief de fiets.

Henriëtte Visser-de Boer meldt op Facebook: "Burgemeester Walda wilde een scholengemeenschap in Nes. In het bos in Hollum stond een grote barak die daarvoor geschikt was. Dit ging niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk is de barak naar Nes gegaan onder die voorwaarde dat er een bus zou rijden voor de kinderen uit Hollum en Ballum."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *