BWS-leerlingen niet de dupe van de knip

NES – Leerlingen van de Burgemeester Walda School zijn toch niet de dupe van de knip in de dienstregeling. Door de knip leek het er even op dat de leerlingen van Hollum en Ballum extra lang op hun bus naar huis zouden moeten wachten. Raadsleden stelden zelfs vragen over dit onderwerp in een raadscommissievergadering.

De knip in de dienstregeling, waarbij de veerboten in de middag een half uur later vertrekken dan Ameland de laatste jaren gewend is, ging op 1 januari in. De BWS-leerlingen kregen na de Kerstvakantie voor het eerst met de verandering van doen. De school sprong er meteen op in en overlegde over enkele aanpassingen in het lesrooster dat de pijn voor de Hollumers en Ballumers verzacht. De middagpauze is iets ingekort en de laatste twee lesuren zijn in tijd wat aangepast, zodat de busreizigers van de BWS geen half uur tot drie kwartier hoeven te wachten.

De aanpassing geldt vooral voor de jeugd die aan het einde van de middag pas vrij is. Zij mogen iets eerder weg zodat ze de 15.40 uur bus kunnen pakken. De leerlingen die om 14.15 uur of om 15.15 uur vrij zijn staan wel meer dan een half uur op de bus te wachten. Tenzij ze op de fiets zijn.

BWS-Directeur Bernard Kamsma spreekt van een proefperiode van twee maanden, daarna bekijkt de school opnieuw naar de aansluiting van de BWS op de bus. “We laten ons niet gek maken,” zegt Kamsma. “En we moeten eerst nog zien of de knip blijft.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *