Ponton Zeemanshoop naar Lauwersoog

BALLUM – Het ponton van museumhaven Zeemanshoop in de Ballumerbocht is vanmorgen op sleeptouw genomen richting Lauwersoog. De museale reddingboten Neeltje Jacoba en de Goudriaan slepen hem over het wad. De drijvende steiger is na 14 jaar dienst als aanlegsteiger voor de voormalige reddingboten in de museumhaven aan een fikse onderhoudsbeurt toe. In Lauwersoog wordt het ponton op de wal gezet.

Sponsoren

De onderhoudsklus zal ongeveer twee weken in beslag nemen, zegt Klaas Sinnema. "We zoeken nog sponsors voor de kosten," zegt Sinnema, schipper van de Highlander, een voormalige reddingboot met ligplaatsen in Schotland en Ierland. Tegenwoordig ligt de Highlander in de Ballumerbocht. Geniet u ook regelmatig van de aanblik van de oude reddingsglorie? Meld u dan aan als sponsor.

Sponsoren kunnen zich melden bij Klaas Sinnema. Zijn mailadres is kl.sinnema@hetnet.nl

 Hieronder zijn de foto's van de sleep te zien.

⇒ lees hier meer over de Museumhaven

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *