RSS
Zoeken

Polen en Friezen veroveren dijk op distels

Geplaatst op: 10 mei 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

Handwerk op de dijk - Foto Persbureau Ameland

HOLLUM – Al enkele weken lang lopen er mannetjes op de dijk. Het zijn Polen en Friezen die onder meer speerdistels steken. Wetterskip gaf de opdracht om de distels uit de opgehoogde en versterkte waddendijk te verwijderen en riep daarvoor de hulp in van uitzendbureau AB Vakwerk. 

Veiligheid
De mannen steken vooral speerdistels, die met hun penwortels de zode van de dijk los en broos kunnen maken. Voor de stevigheid van de dijk en de veiligheid van het eiland is het van belang dat de ondermijnende planten verwijderd worden. Wetterskip zet daarom regelmatig een ploeg distelstekers aan het werk om de dijk te onderhouden. De stekers komen via het uitzendbureau op het eiland om de werkzaamheden met de hand uit te voeren. Ze begonnen half april en hebben inmiddels de bijna 16 kilometer lange dijk op de distel heroverd.

Uitzendbureau
AB Vakwerk is de oudste bemiddelaar van flexibele arbeid in Nederland en vindt haar oorsprong in de agrarische sector. De wortels liggen zowel in Friesland als in Noord-Holland.

Speerdistel
De speerdistel kan 120 cm hoog worden en heeft een paarse bloem. De bladeren hebben lange stekels. Van de distels heeft de speerdistel de scherpste en grootste stekels. De plant is rijk aan nectar en wordt bezocht door bijen en hommels.
 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?