Video over Aqua Plaza moet raadsleden overtuigen

BALLUM – ‘Het gaat erom spannen, maandagavond.’ En: ‘Het is voor Kontour nog geen gelopen race’. Dat zijn enkele van de opmerkingen die tegenstanders van het wellness plan aan de Strandweg bij Nes motiveert tot actie.

Frank Hulsebos van Voice of Ameland maakte bijvoorbeeld een filmpje waarin hij mensen probeert te overtuigen van een ander plan dan het plan van Westers en Kontour dat nu aan de orde is. Hulsebos stuurde de video naar alle raadsleden, voorafgaand aan zijn inspreekbeurt tijdens de raadsvergadering op 14 augustus.

“Als de gemeenteraad wel voor stemt richt ik alsnog een partij op die het dan volgend jaar na de verkiezingen alsnog probeert tegen te houden. We zijn vast besloten om dit onzalige plan voor Ameland tegen te houden.” Hulsebos maakt zich grote zorgen om de jeugd van het eiland. “Ik denk zelf dat we een soort deltaplan moeten ontwikkelen voor de jeugd.”

In zijn filmpje presenteert hij zijn plan.

Voorwaarde om het plan te kunnen uitvoeren is dat de zwembadkoepels wisselen van eigenaar of dat de huidige eigenaar samenwerkt met de alternatieve plannenmakers. Een plan maken voor een gebied en pand dat niet van jou is, is onuitvoerbaar.

Dossier Aqua Plaza

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *