Pieterburen vangt zwarte zeehondenpup op

PIETERBUREN – Zeehondencentrum Pieterburen heeft een zeer bijzondere zeehondenpup opgevangen. Het diertje heeft melanisme, wat betekent dat ze een volledig zwarte vacht heeft. Het diertje is vanaf vandaag te zien voor het publiek.

De pup was verzwakt een dijk in gemeente De Marne opgeklommen, nog geen 10 minuten rijden van Pieterburen af. Bij nader onderzoek in de crèche werd ook onderkoeling en meer verwondingen vastgesteld. Na ongeveer 1,5 week in een speciale quarantaine ruimte is ze vanaf vandaag te zien voor pers en publiek. Heel de maand februari en maand zullen er thematische activiteiten voor het publiek georganiseerd worden.

Het komt bijna niet voor dat zeehonden melanisme hebben. Sinds de begintijd van de opvang in Pieterburen zijn er nog maar 9 dieren met melanisme opgevangen. Melanisme is de tegenpool van albinisme: de dieren zijn gezond, maar de vacht is helemaal zwart. Toevallig was er precies een jaar geleden ook een dier met melanisme in de opvang.

Het zwarte zeehondje krijgt een naam als er een adoptant is gevonden. Wie adopteert deze black beauty?

⇒ lees hier over Melanisme

⇒ bekijk hier bewegende beelden van de zwarte zeehond

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *