Pierelijn weer actief

BALLUM – De Pierelijn, de rechtstreekse verbinding tussen de veerboot Holwerd en Dokkum wordt nieuw leven ingeblazen. Talma Sionsberg, Club 65 en Taxicentrale Waaksma BV (voorheen Taxi Stellema), de voormalige initiatiefnemers, starten vanaf 1 mei opnieuw met de Pierelijn. Taxicentrale Waaksma is de vervoerder.

De Pierelijn betekent vervoer van deur tot halte en van halte tot deur in aansluiting op de boten die om 7.15, 9.15, 11.15, 13.15 en 17.15 uur aankomen in Holwerd.

Mogelijke in- of uitstapplaatsen zijn ziekenhuis Talma Sionsberg en de Grote Breedstraat in Dokkum, maar elders in Dokkum in- of uitstappen kan ook. De reiziger moet minimaal één uur van tevoren de taxi aanvragen op telefoonnummer 0519-294346. De gemeente Ameland is erg blij met dit initiatief en zal samen met de initiatiefnemers een deel van de kosten voor haar rekening nemen. Na een proefperiode van een half jaar bekijken de betrokken partijen of de Pierelijn voor een langere periode beschikbaar blijft. Bij voldoende vraag kan het aantal afvaarten dat zal worden bediend worden uitgebreid.

De rit kost 6.00 euro per persoon. Een tweede inzittende betaalt 3.00 euro per rit.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *