Jos Bulte

 Koninklijke onderscheiding voor Jos Bulte
BALLUM – Met de smoes dat hij als voorzitter van sportvereniging Geel-Wit moest vergaderen met mensen van FC Groningen, werd Jos Bulte (56) uit Buren vrijdagmorgen 27 april naar het gemeentehuis gelokt. Helemaal beduusd was hij toen hij in de raadszaal geen vertegenwoordigers van de voetbalvereniging aantrof maar zijn vrouw Anita, familieleden, vrienden en collega-bestuursleden. “We zullen het ongetwijfeld nog veel over FC Groningen hebben maar nu gaat het om jou,” sprak burgemeester Albert de Hoop tot de man die hij mocht benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Jos Bulte krijgt de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor voetbalvereniging Geel-Wit. Hij heeft sinds 1974 verschillende Amelander voetbalgeneraties voorbij zien komen. Hij was trainer van jeugd- en seniorenelftallen en is op dit moment zowel secretaris van de jeugdafdeling als voorzitter van de vereniging Geel-Wit.
Bulte zat in het schoolbestuur en hij stak veel tijd en energie in Dorpsbelang Buren. Naast de uren die hij als medewerker van dorpshuis ’t Wantij actief is, doet nog vele uren per week vrijwilligerswerk. In de jaren dat hij voorzitter was van Dorpsbelang, heeft hij zich erg beijverd voor de komst van het Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude, van het dorpshuis ’t Wantij en van het monument ‘Zeehond’ in Buren. Eigenlijk is hij als vrijwilliger overal in Buren te vinden waar iets georganiseerd wordt. Of het nu het dorpsfeest is of de barbecue, braderie, jeugdsoos of klaverjasavond.
Bulte is bij de begrafenisvereniging in dienst als bode. Daarnaast doet hij onbetaald en vrijwillig aan persoonlijke nazorg aan nabestaanden. Het maakt hem tot een waardevolle bode die ‘meer dan het gewone’ doet.
Een “bezig baasje,” typeert De Hoop de gedecoreerde. Al dat vrijwilligerwerk is opgevallen. Bulte is tot tranen geroerd om zoveel eer. Het vrijwilligerswerk heeft hij niet alleen gedaan. “Het was altijd met mensen erbij”, zegt hij. De burgemeester speldt de versierselen op, want deze keer gaat het om Jos Bulte.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *