Perenboom drive-in op Ameland

HOLLUM – Ameland heeft het niet vaak, een file, maar deze week was het raak in de Schoolstraat van Hollum. Directeur Willem IJtsma van het openbaar basisonderwijs op het eiland had perenbomen weten te scoren en die wilde hij wel doorgeven aan perenliefhebbers. Dat nieuwtje ging als een lopend vuurtje over Ameland en zorgde voor een stoet auto's in de Schoolstraat. Via een coronaproof drive-in konden de ouders en hun kinderen een felbegeerde jonge boom in ontvangst nemen.

Alle leerlingen van obs De Schakel uit Hollum en obs ’t Ienster uit Ballum hebben dinsdag 25 augustus een perenboom kunnen bemachtigen. Deze perenbomen waren beschikbaar gesteld door stichting Urgenda en MeerBomenNu.

Door de coronacrisis zijn dit jaar veel fruitbomen niet verkocht. Twee kwekers kozen ervoor om deze bomen een tweede kans te geven via Meer Bomen Nu.

Een miljoen bomen voor klimaat en biodiversiteit

De ecologische problemen waar we mee te maken hebben vragen om een grootschalige en gezamenlijk uitgevoerde actie. Stichting Nationale Boomfeestdag, Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda slaan de handen ineen om komende winter minimaal 1 miljoen bomen gratis weg te geven. Zij zien bomen planten als dé oplossing om klimaatverandering te vertragen, de biodiversiteit te herstellen én om burgers een positief handelingsperspectief te bieden. De twee basisscholen van Ameland werken daar graag aan mee.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18268

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *