Muienvoorlichting aan Amelander kinderen

HOLLUM – Donderdagmiddag 20 augustus staan de schoolkinderen van OBS De Schakel op het strand voor een voorlichting van de KNRM. De lifeguard gaat op het badstrand de kinderen vertellen over de zee en de gevaren van muien. De Schakel maakt er meteen maar een gezellige strandmiddag van, al gaan de kinderen deze keer niet het water in. De ochtend van diezelfde dag was de beurt van de kinderen van 't Ienster in Ballum. Lifeguard Chazia Slinkman legde de kinderen de bewegingen van het zeewater uit.

Het strand is bovenal een plek voor plezier en ontspanning, maar de zee kan kuren hebben waar zwemmers maar beter voor op kunnen passen. De zee lijkt een vriend en is dat meestal ook, maar kan levensbedreigende stromingen en gevaarlijke golven herbergen. Voorlichting daarover aan de eilander kinderen is daarom belangrijk. Badgasten worden ook op verschillende manieren gewaarschuwd voor muien.

De zee heeft in het zomerseizoen van 2020 aan de Nederlandse kust verschillende slachtoffers gemaakt. Op Ameland kwam een meisje van 14 om, na te zijn meegesleurd in een muistroom.

⇒ lees hier meer over Muien

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *