RSS
Zoeken

Muienvoorlichting aan Amelander kinderen

Geplaatst op: 20 augustus 2020 - Categorie: School & Vereniging

HOLLUM - Donderdagmiddag 20 augustus staan de schoolkinderen van OBS De Schakel op het strand voor een voorlichting van de KNRM. De lifeguard gaat op het badstrand de kinderen vertellen over de zee en de gevaren van muien. De Schakel maakt er meteen maar een gezellige strandmiddag van, al gaan de kinderen deze keer niet het water in. De ochtend van diezelfde dag was de beurt van de kinderen van 't Ienster in Ballum. Lifeguard Chazia Slinkman legde de kinderen de bewegingen van het zeewater uit.

Het strand is bovenal een plek voor plezier en ontspanning, maar de zee kan kuren hebben waar zwemmers maar beter voor op kunnen passen. De zee lijkt een vriend en is dat meestal ook, maar kan levensbedreigende stromingen en gevaarlijke golven herbergen. Voorlichting daarover aan de eilander kinderen is daarom belangrijk. Badgasten worden ook op verschillende manieren gewaarschuwd voor muien.

De zee heeft in het zomerseizoen van 2020 aan de Nederlandse kust verschillende slachtoffers gemaakt. Op Ameland kwam een meisje van 14 om, na te zijn meegesleurd in een muistroom.

⇒ lees hier meer over Muien

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?