Pennen voor gepimpt schoolplein Ballum

BALLUM – Openbare basisschool 't Ienster in Ballum is goed bezig. Zij zamelen niet meer schrijvende pennen en uitgedroogde stiften in voor een recycle project; goed voor het milieu en de bestrijding van de afvalberg en het levert ook nog geld op.

De school ontvangt voor elke ingeleverde pen of stift 2 centen en met het opgespaarde geld wil 't Ienster haar schoolplein opvrolijken. Een werkgroep Schoolplein buigt zich over de mogelijkheden en voert de opknapbeurt in etappes uit. Als er weer wat geld is, gebeurt er weer wat. De school wil in ieder geval het plein aantrekkelijker voor de kinderen maken. Ook staan er enkele speeltoestellen op het verlanglijstje. Daar moet nog wel even voor worden gespaard en u kunt daar bij helpen door al uw lege pennen en stiften naar de school in Ballum te brengen. Daar staat een doos en als er vijf kilo pen binnen is, wordt die opgestuurd naar TerraCycle. Daar maken ze van de bruikbare kunststoffen een bloemengieter of afvalbak. 

Bekijk hier de website van TerraCycle.

Landhuis VaderJacob

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *