PJ Aldlân wordt Leeuwarder Lyceum

LEEUWARDEN – Aldlân, school van OSG Piter Jelles in Leeuwarden, krijgt een nieuwe naam: Leeuwarder Lyceum. Deze naam werd meerdere keren door leerlingen, ouders en medewerkers ingezonden als nieuwe naam voor de school. De keuze om Aldlân een nieuwe naam te geven komt voort uit het veranderde opleidingsaanbod van de school. Sinds schooljaar 2010-2011 is de theoretische leerweg (mavo) verhuisd naar De Dyk en met ingang van het huidige schooljaar vindt al het atheneum-onderwijs voor de bovenbouw van OSG Piter Jelles in Leeuwarden (met uitzondering van !mpulse), plaats op de school in de wijk Aldlân. Deze veranderingen maken dat Aldlân een andere school is geworden dan een aantal jaren geleden en daarmee ook een andere school dan waar men aan denkt bij het horen van de naam Aldlân. De naam Leeuwarder Lyceum is een passende naam voor de school met het onderwijsaanbod havo en atheneum in Leeuwarden.

Onder de ouders, leerlingen en medewerkers van Aldlân is bij de start van het schooljaar een oproep gedaan om een nieuwe naam voor de school te bedenken. Een commissie bestaande uit: de voorzitter College van Bestuur van OSG Piter Jelles (Wiebe Wieling) de rector van de school (Ghita Kolker), een docent, een leerling en een ouder, heeft  uit een lijst van bijna 60 inzendingen de naam Leeuwarder Lyceum gekozen. Deze naam werd meerdere keren ingestuurd. De naam wordt stapsgewijs tijdens dit schooljaar ingevoerd. De officiële en feestelijke bijeenkomst om de nieuwe naam te vieren, vindt begin 2013 plaats wanneer ook de nieuwe borden op de gevels hangen. Dan worden ook de bedenkers van de naam in het zonnetje gezet.

Op PJ Aldlân zitten ook leerlingen die van Ameland komen.

Landhuis VaderJacob

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *