Geel Wit wint thuis van Warga

BUREN – Geel Wit heeft vandaag een verdiende overwinning behaald op Warga. Het werd 3-1 voor de Amelanders.

De thuisclub demonstreerde meteen zijn bedoelingen met een overrompelende beginfase. Het leverde echter niet meer op dan een schot van Lars Brouwer, dat rakelings over ging.

De eerste keer dat Warga zich aan de verdrukking ontworstelde was het meteen raak. Jordi Metz verloor op het middenveld de bal aan Anton Hobert. Die passeerde Frank Beijaard en passeerde met een welgemikt schot met de buitenkant schoen keeper Pieter Oene Smit. Zo stond het na vijftien minuten

0-1.

Vanaf dat moment deed Warga volledig aan het spel mee. Hobert kreeg nog een kans, maar nu kon Smit erger voorkomen. Na 33 minuten spelen kreeg Geel Wit de gelijkmaker waar het recht op had. Frank Beijaard bracht Lars Brouwer in stelling, die passeerde zijn man, zette voor en voor het doel stond Siard Bonthuis klaar om de 1-1 binnen te tikken.

Dat was tevens de ruststand, omdat diezelfde Bonthuis vlak voor de rust een goede kans onbenut liet.

Meteen na de pauze had Warga weer de leiding kunnen nemen toen Pieter Oene Smit uit een vrije schop van Koen Wielinga de bal voor de voeten van Bart Boersma stompte, de aanvaller slaagde er echter niet in de bal tussen de palen te schuiven.

Daarna nam Geel Wit het initiatief weer over. De eerste grote kans diende zich aan na 64 minuten. Smit bereikte met een verre uittrap Lars Brouwer, die speelde door naar Siard Bonthuis en hij schoot net naast.

Vijf minuten later was het wel raak. Een vrije schop van Frank Beijaard werd doorgekopt door Paul van der Wal en bij de tweede paal stond Siard Bonthuis klaar om het laatste zetje te geven. Weer drie minuten later had Jordi Metz de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar zijn schot werd door keeper Atze Boersma met de knieën gestopt. Toch moest de doelman een keer vissen op een inzet van Metz, want elf minuten voor het eindsignaal verraste de Amelander middenvelder de goalie met een schot in de korte hoek: 3-1.

Daarna was er nog een kans voor Lars Brouwer, zijn lob miste hoogte om Boersma te verschalken.

Opstelling: Pieter Oene Smit; Ken Knoeff (Maurits Metz, 76), Kevin Kiewiet, Frank Beijaard, Theodoor Molenaar; Bente Bonthuis, Paul van der Wal, Jordi Metz, Siard Bonthuis; Danny Metz, Lars Brouwer.

Door Koos Molenaar

Landhuis VaderJacob

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *