Pelgrimeren in Herenwegkerk

HOLLUM – Baukje van der Meer (zang en gitaar) en Baukje Fennema (verhalenvertelster) van theater Ithaka maken samen de voorstelling 'Pelgrimeren' en brengen die in de Herenwegkerk in Hollum. Afgelopen zomer werkten de twee Baukjes nauw samen bij de performances tijdens het project ‘Dijk van een Verhaal’. In 2017 liep Baukje Fennema op de kop van de zeedijk van Lauwersoog naar Kornwerderzand. Tijdens haar voettocht ontmoette ze mensen, die bereid waren hun levensverhaal te vertellen.

In 2018 vertelde ze de verhalen die ze in 2017 had ‘opgehaald’, in 43 performances langs de kust. Met woonwagen en tractor verplaatste ze zich van de ene plek naar de andere en meerdere malen sloot Baukje van der Meer zich bij haar aan. Samen maakten ze mooie, liefdevolle voorstellingen, met de kracht van de eenvoud als uitgangspunt.

Ná deze intensieve pelgrimstocht langs de waddenkust, komen Baukje en Baukje thuis en kijken ze terug op hun reis. Hun ervaringen en het antwoord op het waarom van pelgrimeren delen ze in hun voorstelling.  

Alles komt voorbij. Op zoek gaan naar wie we zijn, de vele ongelooflijk mooie ontmoetingen, de bijzondere natuurervaringen binnen- en buitendijks en de lessen in nederigheid.

Baukje en Baukje doen dat terugblikken met ernst, humor en zelfspot. Baikje en Baukje: "Hoe je het ook wendt of keert, uiteindelijk zijn wij allemaal ‘roependen’ in de woestijn……nietwaar?!"

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *