Alle helpende handen bedankt

HARLINGEN – De Waddeneilanden bedanken iedereen die heeft meegeholpen met de opruiming van de stranden toen er spullen aanspoelden uit overboord geslagen containers. In totaal sloegen 291 containers overboord, waarvan 18 op de Waddeneilanden aanspelden. Rijkswaterstaat lokaliseerde er 222; 51 containers zijn nog spoorloos. Het bedankje van samenwerkingsverband De Waddeneilanden:

"In de nacht van 1 op 2 januari verloor het containerschip MSC Zoe als gevolg van slecht weer meer dan 290 containers in de Noordzee boven de Waddeneilanden. Op de stranden van de Waddeneilanden spoelden de dagen daarna volle containers, losse goederen en heel veel verpakkingsmaterialen aan. Op Ameland lag het Noordzeestrand, vooral het oostelijke deel van het eiland, bezaaid met goederen en verpakkingsmaterialen. Door de enorme inzet van vele professionals en vrijwilligers was dit binnen een aantal dagen opgeruimd.

In een gezamenlijke advertentie in een aantal dagbladen bedanken de burgemeesters van de vijf Waddeneilanden iedereen die heeft geholpen de rommel na de containerramp met de MSC Zoe op te ruimen. Ook via de Gemeente Info wil het college van burgemeester en wethouders graag alle Amelanders en gasten die zich – op welke wijze dan ook – hebben ingezet voor het inperken van de milieuschade heel hartelijk bedanken. Zonder hun geweldige inzet had de schade aan de natuur nog veel groter kunnen zijn.

Via www.ameland.nl, twitter en facebook blijven we u informeren over belangrijk nieuws naar aanleiding van de overboord geslagen containers en over eventuele opruimacties op Ameland."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *