Pasana/ De Stelp failliet

DOKKUM – Ziekenhuis De Sionsberg, een van de instellingen die onder Zorggroep Pasana valt gaat eind deze week al dicht. De patiënten worden ondergebracht in andere ziekenhuizen. Dat werd vanmorgen op een persconferentie bekendgemaakt. Sinds maandag was er al een patiëntenstop. Zorgcentrum De Stelp op Ameland valt onder Pasana en wordt meegesleurd in het faillissement. Pasana zegt daarover: "Pasana Ouderenzorg en Stichting Vastgoed Pasana zijn door Stichting Zorggroep Pasana onlosmakelijk verbonden met De Sionsberg. Daardoor zal een faillissement ook voor deze onderdelen van de organisatie gelden. Op dit moment worden wel voorzieningen voorbereid voor een doorstart van ouderenzorg."

Het ziekenhuis draaide afgelopen jaar met 2,6 miljoen verlies. De directie wijt dat aan het wegblijven van patiënten. Het plan van de specialisten om het ziekenhuis over te nemen is nog niet serieus genoeg, zegt de directie. In totaal heeft Zorggroep Pasana een schuld van 40 miljoen. De fusie met ziekenhuis Nij Smellinghe gaat niet door. Er staan nu 260 medewerkers op straat en het salaris van november kan niet worden betaald.

De zorgcentra hebben het ziekenhuis nog jaren op de been gehouden. Voor de ouderenzorg heeft zich inmiddels een overnamekandidaat aangemeld, maar Pasana wil nog niet zeggen wie dat is.

De Stelp heeft nu geen overkoepelende organisatie meer en valt onder de vangnetstichting die De Friesland in allerijl oprichtte.

De faillissementsaanvraag wordt zo snel mogelijk door Rechtbank Noord-Nederland in behandeling genomen. Vervolgens wordt een curator benoemd die het faillissement verder zal afwikkelen.

⇒ lees hier over de schrik en de vragen die gesteld worden aan gedeputeerde Schokker

Dossier De Stelp

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *