Padenweb in oude duinen

HOLLUM – Hoeveel sport kunnen de duinen hebben? Dat is de vraag die Ameland zich kan stellen na het zien zien van de uitwaaiering van paden en paadjes en het vermenigvuldigen van sporen in de oude duinen. MTB-ers en triatleten gaan met hun fietsen door de natuur en de organisatie noemt die natuur "uitdagend en ongerept".

Na zo'n sportevenement is de natuur verre van ongerept en voordat de duinen zich hebben hersteld wordt er alweer geoefend voor een nieuwe sportief evenement en staat de volgende wedstrijd met duizenden deelnemers voor de deur. Met de drukke sportevenementenkalender en de meewerkende houding van gemeente en terreinbeheerders ten opzichte van openstellen van terreinen voor sporten en sportevenementen is de druk op de duinen groot. Wat kunnen de duinen nog hebben? Hoe duurzaam is het gebruik van de duinen?

lees hier de antwoorden van Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer, gemeente en Sporteiland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *