Olievlek op Noordzee is opgeruimd

TEXEL – De olievlek in de Noordzee bij Texel is weg. Rijkswaterstaat heeft hem helemaal opgeruimd. RWS heeft daar een speciaal schip voor ingezet, de Hein, een oud baggerschip met een zuigarm. De olie op het water is opgezogen en in een tank aan boord opgeslagen. Er zijn monsters genomen om te achterhalen wat voor olie het is en waar het mogelijk vandaan komt, om de vervuiler aan te kunnen spreken op de vervuiling. Donderdagavond heeft RWS de opruimwerkzaamheden afgerond.

De vervuiling heeft niet tot een milieuramp geleid, maar olie is niet goed voor de zee en hoort er niet, zegt Rijkswaterstaat.

De olievlek werd woensdagochtend 27 maart ontdekt en lag toen ongeveer 18,5 kilometer ten westen van Texel. De vervuling dreef richting de Waddeneilanden. Het ging niet om een enorme hoeveelheid, ongeveer 4 tot 17 kuub. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *