Over Vuurtornado, vuurkolk, firenado en vuurduivel

HOLLUM – Wat is een vuurtornado en hoe kan die ontstaan? Een veertig meter hoge bult pallets en een harde wind is een goede voedingsbodem gebleken. Pas maar op, de vuurtornado wordt niet voor niks vuurduivel genoemd.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Foto's van vuurtornado's zijn indrukwekkend en bij bewegende beelden blijf je kijken naar het omhoog kronkelende vuur. De vuurtornado wordt niet voor niets ook wel vuurduivel genoemd. Hij intrigeert en is tegelijk angstaanjagend. Het vuurfenomeen doet zich vooral voor bij bosbranden, maar als een aantal factoren samenkomen met vuur kan er een vuurtornado of vuurhoos ontstaan die zich ook nog eens door harde wind razendsnel kan verplaatsen. Het is een nachtmerrie voor brandweerlieden, om nog maar te zwijgen over de mensen die huis en haard verloren als gevolg van de vuurduivel."

⇒ lees hier het artikel over Vuurtornado

⇒ lees hier het artikel over Sneeuwblindheid

⇒ lees hier nummer 1383 over Chemisch toilet

⇒ lees hier nummer 1382 over Ronde Europa – 4

⇒ lees hier nummer 1381 over Medicane

⇒ lees hier nummer 1380 over Ronde Europa – 3 –

⇒ lees hier nummer 1379 over Ronde Europa – 2 –

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *