Over sneeuwblindheid en een goede skibril

HOLLUM – Sneeuwblindheid en lasogen zijn dezelfde aandoening aan de ogen met een verschillende bron. Hoe kun je nu het beste sneeuwblindheid voorkomen? Een goede skibril biedt uitkomst, maar wat is een goede skibril?

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Sneeuwblindheid is een aandoening aan de ogen die je op kan lopen door onbeschermd door de sneeuw te lopen. Het treedt vooral op als je op grote hoogte een sneeuwwandeling maakt. Een goede sneeuwbril voorkomt veel narigheid. Een overvloed aan ultraviolet licht is de boosdoener en tegen dat licht kunnen we ons beschermen met een goede bril. Hadden we maar een derde ooglid, zoals de pooldieren dat hebben. Een ijsbeer heeft namelijk geen last van sneeuwblindheid."

⇒ lees hier het artikel over Sneeuwblindheid

⇒ lees hier nummer 1383 over Chemisch toilet

⇒ lees hier nummer 1382 over Ronde Europa – 4

⇒ lees hier nummer 1381 over Medicane

⇒ lees hier nummer 1380 over Ronde Europa – 3 –

⇒ lees hier nummer 1379 over Ronde Europa – 2 –

⇒ lees hier nummer 1378 over Hypervitaminose A

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *