Over Kamishibai

HOLLUM – De kinderen van kinderopvang Eb en Vloed maakten vorige week kennis met de Kamishibai, een theatertje waar platen in en uit geschoven kunnen worden. Het is een Japanse verteltraditie, inmiddels overgewaaid naar Ameland. In het filmpje is de Kamishibai te zien.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"De Kamishibai is een Japanse verteltraditie waarbij een houten theatertje en platen met gekleurde tekeningen worden gebruikt om een verhaal te vertellen. Het is een schuiftheater en een orale verteltraditie die is overgewaaid naar vertellers over de hele wereld. De Kamishibai lijkt op een kleine poppenkast, maar heeft nog meer van een prentenboek. De verteller gebruikt geen poppen maar afbeeldingen, die één voor één uit het houten theatertje worden geschoven. Elke plaat laat een cruciaal moment uit het verhaal zien."

⇒ lees hier het artikel over Kamishibai

⇒ lees hier het artikel over Helgoland

⇒ lees hier het artikel over Expeditie Robinson 2019

⇒ lees hier het artikel over Kallemooi

⇒ lees hier het artikel over Sint Piter en Swarte Pyt

⇒ lees hier het artikel over PLN

⇒ lees hier het artikel over Ronde door Europa – 5 –

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *