RSS
Zoeken

Help mee om je eigen omgeving gezond te maken!

Geplaatst op: 04 maart 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

NES (NEF) - Op 13 maart komen inwoners van Gemeente Noardeast-Fryslân samen in Theaterkerk Nes om acties te bedenken en uit te voeren om de eigen leefomgeving gezonder en mooier te maken door te werken aan de biodiversiteit in de regio.

Voordat de aanwezigen zelf aan de slag gaan zullen een aantal sprekers vertellen over wat zij doen om hun omgeving gezonder te maken. Anja Haga vertelt over hoe zij probeert om zonder plastic te leven. Ze geeft handige tips en vertelt waarom zij dit zo belangrijk vindt. Tiny Weidenaar heeft samen met een aantal dorpsgenoten geregeld dat er binnenkort op de gemeentegrond in haar dorp bloemenvelden komen i.p.v. alleen maar gras. Het oogt niet alleen mooier het is ook beter voor de insecten. Leon Steeghs vertelt wat hij als boer doet aan natuurbeheer.

Jan Willem Zwart van de Kruidhof in Buitenpost vertelt wat je zelf kunt doen in de tuin of rondom de school/bedrijf zodat bijvoorbeeld bijen genoeg voedsel kunnen vinden om te overleven. Niet alleen de omgeving komt aan bod ook de eigen gezondheid. Lex Moerke van Nij Smellinghe legt uit wat de relatie is tussen gezondheid en voeding.

Kortom, genoeg inspiratie om vervolgens zelf aan de slag te gaan, want na de inspiratiesessie kiezen alle aanwezigen een huiswerkopdracht voor henzelf uit om als individu, bedrijf of als groep ook bij te dragen aan een mooiere en gezondere leefomgeving. Aanmelden kan via de website twirredochmei.nl en is noodzakelijk. De avond start om 19:15 uur in Theaterkerk Nes (Noardeast-Fryslân).
Bron: Twirre

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?