Oud directeur STAM projectleider Waddencampus

BALLUM – Door de huidige omstandigheden rondom corona was het even stil rondom de Waddencampus, maar achter de schermen is er van alles gebeurd. Joop de Jong, oud directeur van de Stichting Amelander Musea, is tijdelijk aangetrokken als projectleider/coördinator en Esther Oud als projectbegeleider. Beiden kijken ernaar uit nieuw leven te blazen in het netwerkplatform van enerzijds organisaties en bedrijven op Ameland en een brede groep van studenten anderzijds.

De Waddencampus verbindt onderwijs, ondernemers, organisaties en overheid met elkaar, met als doel om samen tot slimme(re) oplossingen te komen voor actuele duurzaamheidsvraagstukken. Coördinator de Jong: “Het is een ontzettend mooie uitdaging om sturing te geven aan deze werkgroep en een strategie te ontwikkelen die op lange termijn gaat werken voor alle betrokken partijen”.

Binnen onderwijs, circulaire economie en duurzaamheid wil De Jong in eerste instantie onderzoeken waar de kansen tot verdere ontwikkeling en uitbreiding liggen. “Ambities genoeg bij alle betrokken partijen, het is nu aan Esther en mij om door te pakken”, aldus de Jong.

Bron Gemeente Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *