Opnieuw onderzoek naar reisgedrag Friezen

LEEUWARDEN – Sinds de beperkende maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is het reisgedrag van Friezen veranderd. Om beter zicht te krijgen op het reisgedrag voert provincie Fryslân onderzoek uit. De provincie wil graag weten hoe mensen reizen, hoe vaak mensen reizen en of de manier van reizen verschilt met de wijze waarop men dat voor corona deed. Hetzelfde onderzoek werd in april 2020, net na de uitbraak van corona, ook uitgevoerd.

In het eerste halfjaar van 2021 was er aanzienlijk minder verkeer op de weg in vergelijking met de situatie voor de beperkende maatregelen. In het derde kwartaal van 2021 was het drukker op de Friese wegen als in dezelfde periode in 2019. Het aantal reizigers in het openbaar vervoer ligt dertig procent lager ten opzichte van de aantallen in het derde kwartaal van 2019.

“We willen inwoners graag vragen naar hun reisgedrag vóór en tijdens de verschillende maatregelen die vanwege corona getroffen zijn. We hopen die inzichten te kunnen benutten in ons verkeersbeleid’’, zegt gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder.

Op het moment dat de maatregelen volledig opgeheven zijn laat de provincie opnieuw onderzoek doen. Naar verwachting is dit in de loop van volgend jaar. Onderzoeksbureau Moventem verzamelt de gegevens.

Meedoen aan het onderzoek kan via www.fryslan.frl/reisonderzoek.

Bron Provincie Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *