Oplevering eerste nieuwe huurwoningen

HOLLUM – De eerste nieuwe huurwoningen zijn opgeleverd; Ameland is een stap verder op weg naar betaalbare huisvesting. Wethouder Theo Faber bekrachtigde vandaag, namens gemeente Ameland, de oplevering van de eerste zes van zeventien huurwoningen. Bram Borger van Bouwbedrijf Kolthof gaf in augustus vorig jaar het startsein voor de bouw en draagt de eerste woningen nu over aan de gemeente. Volgende week al ontvangen de eerste huurders de sleutel.

De zes opgeleverde woningen bevinden zich aan de Blieneweg en Tussen Dijken in Hollum. De volgende zes aan de Badweg zijn naar verwachting eind maart gereed. De bouw van twee huurwoningen aan het Abehiem in Ballum en de drie aan De Tuun in Nes gaat na de vorstperiode van start. Wethouder Faber: “Alles is redelijk volgens het boekje verlopen, complicerende factoren in het proces zijn vakkundig het hoofd geboden. Dat is een compliment waard aan allen die zich hiervoor hebben ingezet. Een kleine gemeente als Ameland mag trots zijn op dit project en de eerste mijlpaal van de oplevering van deze woningen.”

De aanbesteding van de volgende zesentwintig huurwoningen is eind januari in de markt gezet. Medio maart zal bekend worden aan welk bouwbedrijf deze opdracht gegund wordt. Het doel is om deze woningen uiterlijk eind 2022 gereed te hebben voor verhuur.

Bron Gemeente Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *