Open Brief en oproep vanwege HH1

BALLUM – Arend Folkert Visser stuurde een Open Brief naar de raadsleden vanwege het afschaffen van Huishoudelijke Hulp 1. Hieronder zijn brief.

"Open brief en oproep aan alle mensen die dit treft om vanavond aanwezig te zijn bij de raadsvergadering:

Geachte leden van de raad die tevens het College vormen, vanavond staat de motie van de PVDA weer ter stemming.

Ik wil u het volgende ter overweging meegeven:

Jullie hebben al besloten dat de HH1 per 1 januari 2015 stopt.

De mensen die dit betreft hebben ons eiland gemaakt tot wat het nu is en worden per 1 januari aan hun lot overgelaten, tenzij ze deze hulp zelf gaan betalen.

Als ze dat niet kunnen, kunnen ze naar de bijzondere bijstand. Dus de coalitiepartijen zetten deze mensen gewoon als grof vuil aan de kant, want 120.000 euro is veel te veel.

Echter:

1. Dit bedrag staat nog helemaal niet vast (het definitieve bedrag wat Den Haag de gemeente Ameland wil doen toekomen)

2. 20 huishoudelijke medewerkers op straat en in de ww kost de gemeente al gauw 20.000 euro per maand, dat is op jaarbasis 240.000 euro. Dit kan de gemeente wel opbrengen?

De stemmen staakten de vorige keer. Daarom verzoek ik u om vanavond voor de motie van de PVDA te stemmen zodat 2015 een overgangsjaar wordt en deze mensen een jaar de tijd hebben om met familie, vrienden en de WMO-medewerkers tot een definitieve oplossing voor hun te komen.

Het mag toch niet zo zijn dat jullie deze mensen laten stikken. (want dat gevoel heerst er wel)

Deze mensen begrijpen niet dat er een duur zonnepark gaat komen, allerlei bureaus worden ingehuurd, terwijl hun huishoudelijke zorg per 1 januari 2015 wordt stopgezet, terwijl ze niets liever zouden willen dan het zelf toen, maar dat is voor deze oudere mensen onmogelijk.

Als u vanavond tegenstemt is dit het begin van het einde van de goede zorg op Ameland en weten we als Amelanders dat we niet meer op jullie kunnen rekenen als we oud en versleten zijn.

Hoogachtend

A. F. Visser"

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *