Ontwikkeling corona Ameland spannend

BALLUM – De ontwikkelingen rond corona op Ameland blijft spannend. Dat laat gemeente Ameland weten. Inmiddels zijn er 15 bevestigde coronabesmettingen door de GGD aan de gemeente gemeld. Er wordt veel getest op Ameland en diverse mensen wachten nog op de uitslag. Het aantal kan de komende dagen dus nog oplopen.

De sportclubs Geel Wit en Amelandia hebben alle wedstrijden en trainingen voor dit weekend afgelast.

Op Ameland worden de coronatests uitgevoerd door de twee huisartsenpraktijken van Maters in Nes en Jacobs in Ballum. De huisartsen hebben goed zicht op de besmette personen, stelt de gemeente. De toename van het aantal besmetting blijft spannend. Van de Amelander positief getesten is nog niemand opgenomen in het ziekenhuis.

Gemeente en huisartsen benadrukken hoe belangrijk het is dat iedereen voorzichtig is en zich aan de regels houdt. Een van de huisartsen zegt: “De olievlek kan snel groter worden op het eiland en dat gebeurt zeker als mensen zich niet aan de RIVM-richtlijnen en de quarantaineregels houden”. Iedereen wordt op het hart gedrukt serieus met de richtlijnen om te gaan.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *