Onstuimige ochtendspits en ook avondspits

WAGENINGEN – Aan de westkust heeft het afgelopen nacht urenlang gestormd. In de vroege ochtend blijft er nog steeds een windkracht 8 tot 9 staan aan zee (stormachtig tot storm) en zijn er nog steeds windstoten mogelijk van zo’n 85 kilometer per uur in het binnenland. Daarna wordt het een fractie rustiger, maar later vanmiddag tijdens de avondspits, wordt het opnieuw onstuimig. 

Zeer zware windstoten

Afgelopen nacht zijn er op grote schaal windstoten voorgekomen tot boven de 100 kilometer per uur. IJmuiden en Vlissingen kregen zelfs windstoten over zich heen van 116 kilometer per uur. Deze vroege ochtend trekt het windveld langzaam via het noorden en noordoosten het land uit. In die laatstgenoemde regio’s blijft het dan ook nog het langst onstuimig. 

Het blijft onstuimig

De storm werd veroorzaakt door een actief lagedrukgebied, dat vanochtend alweer zijn pad heeft vervolgd naar Denemarken. Later vanmiddag trekt er echter alweer een volgend pittig lagedrukgebied richting Nederland. Het blijft dus onstuimig met ook later vandaag opnieuw een stormachtige wind aan zee met windstoten tot 90 kilometer per uur. 

 lees hier over storm

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *