Ongeval op Verbindingsweg

BALLUM – Op de Verbindingsweg tussen Ballum en Nes vond zaterdagmiddag iets na 14:00 uur een ongeluk plaats met een vrachtwagen met aanhanger, waar een hoogwerker op stond. De aanhanger begon te slingeren en kwam op zijn kant in de berm. De hoogwerker werd uit de bak gelanceerd en kwam op zijn zij op het groenstrookje tussen weg en fietspad terecht. Volgens een omstander stond de hoogwerker verkeerd om op de bak, met het gewicht achter de achterassen. Door de disbalans begon de aanhanger te slingeren. De vrachtwageneigenaar bestrijdt deze versie: de hoogwerker zou niet verkeerd zijn geladen.

De hulpdiensten werden met grote spoed opgeroepen en waren snel ter plaatse. De chauffeur hield de vrachtauto op zijn wielen.

Het was een geluk bij een ongeluk dat er zich geen persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan. “Je zal er maar net fietsen,” was het commentaar van diezelfde omstander.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *