Texel wil alvast verbod op lachgas

DEN BURG – Het college van Texel wil het gebruik en de verkoop van lachgas zoveel mogelijk verbieden. Dat schrijft het Noordhollands Dagblad. Een totaalverbod wordt niet voorgesteld, omdat dit waarschijnlijk in strijd is met hogere wetgeving. Het gebruik van lachgas op het eiland is momenteel nog beperkt, maar burgemeester en wethouders willen hiervoor regels opnemen in de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) om te kunnen optreden wanneer er problemen ontstaan. Zij willen in ieder geval een gebruiks- en verkoopverbod bij evenementen. Ook het gebruik op openbare plaatsen, als dat leidt tot verstoring van de openbare orde en veiligheid, zou moeten worden verboden. Daarnaast willen b en w bijvoorbeeld horecagebieden kunnen aanwijzen waarin het gebruik van lachgas, voorbereidingen daartoe en het aanbieden ervan verboden zijn.

lees hier het hele artikel in het Noordhollands Dagblad

Lachgas op Ameland

Ook de gemeente Leeuwarden overweegt een verbod op verkoop en gebruik van lachgas in de horeca. Op Ameland staat het onderwerp nog niet op de agenda, maar de eerste roep om maatregelen klinkt door via social media.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *