Onderzoek Clemensgeld duurt voort

GRONINGEN – Het onderzoek naar de verduisteringszaak van de Clemensparochie is nog steeds niet afgerond. Het Bisdom had verwacht dat het inmiddels klaar zou zijn, maar daar is nog geen sprake van. De feestdagen spelen de deskundigen parten en er zijn digitale bestanden ontdekt die nog moeten worden nageplozen. Perschef Draisma van het Bisdom verwacht binnen twee weken uitsluitsel. De politie is inmiddels wel klaar met het onderzoek.

De voormalige penningmeester van de Sint Clemensparochie van Ameland wordt ervan verdacht een grote som geld van de parochie te hebben verduisterd. Dat geld is inmiddels weer terecht.

Hij werd begin april opgepakt en zat enkele dagen vast voor verhoor.

Bisschop de Korte was afgelopen zondag op het eiland en hij sprak voor de parochie over "Vergeten en vergeven."

De Sint Clemensparochie zoekt een nieuwe vice-voorzitter na het afscheid van Foppe Kiewiet (voorzitter is Pastor Paul Verheijen) en een nieuwe penningmeester en is druk met de voorbereidingen voor de herbouw van de kerk. De herbouw start nadat alle vergunningen in orde zijn en het werk is aanbesteed.

>>> lees hier meer over de Sint Clemenskerk

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *