Omroeper Ameland: “U weet het, altijd gezellig!”

HOLLUM – “U weet het, altijd gezellig!” Jan van de Slager is op het eiland beroemd geworden om die woorden. Jan, die van achternaam niet Van de Slager heet maar Van der Wal – hij was jarenlang slagersknecht – werkte van 1970 tot 8 november 2017 als dorpsomroeper. Na ruim 46 jaar neemt hij afscheid. Al die jaren bediende hij het eiland – eerst met fiets en bel en sinds 1976 met de geluidswagen – van mededelingen en aankondigen.

Het eiland kan vanaf 8 november voor het omroepen terecht bij Arend Folkert Visser van Organisatiebureau Ameland Actief uit Ballum. Visser heeft de gemeentelijke ontheffing in huis die hem toestaat het omroepen te verzorgen.

Jan van der Wal bedankt zijn clientèle voor het in hem gestelde vertrouwen en Arend Folkert Visser verwelkomt de klanten.

Vanaf 8 november kunt u telefonisch of per email uw bericht doorgeven aan Ameland Actief. Visser zorgt er dan voor dat de boodschap over Ameland wordt omgeroepen, in een dorp, enkele dorpen of in alle dorpen, met of zonder vakantieparken.

U kunt bellen en mailen met

  • Tel. 0519-556380
  • email: omroepen@ameland-actief.nl

Eén ding blijft hetzelfde: “U weet het, altijd gezellig!”

Hieronder staat een foto uit de jaren 70 en een uit 2017.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *