Nog hele week zonnig op Ameland

WAGENINGEN – Met maximumtemperaturen tussen 15 en 20 graden wordt het vandaag nog zachter dan gisteren. Vanaf morgen wordt het iets minder zacht, maar het blijft de rest van de week zonnig. Regen van betekenis volgt daarmee pas weer in de tweede helft van de maartmaand.

Het bijzonder fraaie weer dat dus nog dagenlang aanhoudt, wordt veroorzaakt door een aantal sterke hogedrukgebieden die onze omgeving passeren dezer dagen. Het belangrijkste hogedrukgebied van dit moment ligt momenteel boven Oost-Europa. Langs de flanken ervan is er een warme zuidelijke luchtstroom op gang komen. In combinatie met veel zonneschijn lopen de temperaturen juist dit weekend heel hoog op. Met vandaag dus de climax.

Vanaf morgen draait de wind naar het noorden en later noordoosten. Hiermee stroomt iets minder zachte lucht vanaf de Noordzee ons land binnen. Maar het blijft veelal zonnig onder invloed van een nieuw hogedrukgebied. Pas in de loop van zaterdag of zondag volgend weekend lijken vanaf de oceaan weer hardnekkige wolkenpartijen ons land te kunnen bereiken. Regen van betekenis volgt waarschijnlijk echter pas de week erna, alweer in de tweede helft van de maartmaand dus.

Bron: MeteoConsult

Piet Paulusma belooft ook mooi weer. Op de wadden wordt het 14 tot 16 graden, voorspelt de Harlinger.

>>> lees hier over Piet Paulusma

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *