Ondernemers Grou op Ameland

BUREN – Ondernemers van Grou zijn gisteren en vandaag op bezoek op Ameland. Ze willen zich laten inspireren door de ondernemers van Ameland. De organisatie van Ameland inZicht Magazine is de trekker van het collegiale en leerzame bezoek, want het begon allemaal met een tweet van Ingrid Fischer van Ameland inZicht Magazine. Fischer was met het ondernemersuitje van Gemeente Ameland naar Sauerland in november 2013, om te leren van de ondernemers daar. Het is altijd goed om eens bij een ander in de keuken te kijken. Dat had Gemeente Ameland allang bedacht en daarom organiseert die al een aantal jaren een ondernemersreis ter lering en vermaak, met nadruk op de lering.

Ondernemers uit Grou onderschepten de tweet van Fischer en zochten contact met haar. Samen met Henk Huizinga van Ameland inZicht is dat tweetje uitgelopen tot een excursie naar het eiland met diverse interessante bedrijfsbezoeken en sprekers. Zo werd de meervalkwekerij bezocht en vertelde Peter Metz over zijn route van boerderij naar viskwekerij. Verder stonden op het programma: sprekers over sportpromotie (Gerard Metz), Gemeente en ondernemers (Albert de Hoop), Multimediale communicatie (Cinto Prosperi), Vakantie- en zorgboerderij en Penny’s Shadow (Sieds Tuinenga), Beach Volleyball Circuit (Harold van Workum), MadNes (Dilip de Gruijter) en het Nobeltje bij de Nobels in Ballum.

Makelaar, hypotheekverstrekker, scheepsstoffeerder, loonbedrijf, horeca eigenaren: een diverse club van ondernemers die zich verenigd hebben in Gastvrij Grou maakte gebruik van het excursievoorstel dat Fischer en Huizinga hadden voorbereid. De Grousters willen Grou nog aantrekkelijker maken voor toeristen en denken aan seizoensverbreding. In dat kader steken ze hun licht op Ameland op.

Ameland inZicht gaat vaker programma’s aanbieden, is het plan, onder het mom van: exposeer wat Ameland heeft en inspireer elkaar.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *