Nog geen skatebaan voor Ballum

BALLUM – Anderhalf jaar geleden voerde de jeugd van Ballum actie voor een skatebaan. Alle ramen van het gemeentehuis waren beplakt met pamfletjes. “Waar blijft onze skatebaan”, las toenmalige wethouder Tineke Hemminga. In maart 2005 was hun vraag al anderhalf jaar oud. De kinderen en Dorpsbelang Ballum worden ongeduldig.
In de drie jaar die zijn voorbijgegaan heeft de gemeente een tijdelijk skatebaantje op de parkeerplaats bij de rotonde in Ballum laten plaatsen. De tijdelijke skatebaan is voor de zomer weer verwijderd. Het parkeerterrein had de ruimte nodig voor de auto’s.
Een plek vinden om een skateramp te bouwen is moeilijker dan gedacht. Bij elk alternatief kwamen buurtbewoners met bezwaren. "We zijn opgehouden met zoeken," zegt huidige wethouder Nico Oud.
De gemeente gaat nu onderzoeken of het land aan de rotonde een zodanige bestemming kan krijgen dat een skatebaan mogelijk wordt. "Dit wil niet zeggen dat gemeente Ameland een skatebaan gaat bouwen. We willen daarvoor nog geen bedrag beschikbaar stellen," zegt Oud die bang is dat Ballumers denken dat met het onderzoek naar de bestemming van het land de skatebaan al een feit is.
Skatende Ballumers kunnen terecht in Hollum. Sinds juli vorig jaar ligt naast de golfbaan een skatebaan voor de liefhebbers.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *