Nog even geen schep in de grond voor Clemenskerk

NES – De eerste schep in de grond voor de herbouw van de op 5 februari 2013 afgebrande Clemenskerk aan de Kardinaal de Jongweg in Nes laat nog even op zich wachten. Het Bisdom Groningen-Friesland dacht in juli al te kunnen beginnen, maar heeft toch meer tijd nodig om het nieuwbouwplan goed te keuren. Naast de bouw van de oorspronkelijke kerk, zal aannemer Friso Bouwgroep ook moderne aanpassingen realiseren waardoor de kerk toekomstbestendig wordt. Er komt vloerverwarming in, toiletten, scheidingswanden en het gebouw wordt geïsoleerd. Die extra zaken worden niet gedekt door de verzekering en daar is meer dan twee ton voor nodig. Die kosten moet de parochie zelf opbrengen.

De nieuwbouw gaat zo’n drie miljoen euro kosten. Friso Bouwgroep staat in de startblokken om te beginnen en wacht op groen licht van het Bosdom.

Voor de herbouw en de restauratie van de schilderingen en het aanbrengen van nieuwe schilderingen is ongeveer twee jaar nodig. Over een jaar zou er alweer gekerkt kunnen worden in de Clemenskerk. Over twee jaar zijn de schilderingen klaar. Die kunnen pas worden aangebracht als de muren voldoende zijn gedroogd.

⇒ lees hier over de Clemenskerk

⇒ lees hier over de plannen voor het interieur van de kerk

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *