NLdoet op Ameland

HOLLUM – Op Ameland zijn verschillende initiatieven in het kader van NLdoet.

De Stelp wordt lente-klaar gemaakt en molen De Verwachtingm wordt gekuisd.

Zijn er meer acties? Laat het weten via info@persbureau-ameland.nl

De Stelp

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart organiseert het Oranje Fonds voor de elfde keer NLdoet in het hele Koninkrijk. De Stelp doet graag mee. Samen met vrijwilligers willen de medewerkers van De Stelp graag de tuin van het verzorgingshuis klaar maken voor de lente. Bloemen in de bakken, terras schoonspuiten, een dakgoot aan het fietsenhok plaatsen maar ook de kleine klusjes van bewoners worden zeker niet overgeslagen.

Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. De organisaties en de vele doelen zijn daar ontzettend blij mee, want het betreft klussen waar ze doorgaans niet aan toe komen. De NLdoet-dag is bovendien een klein feestje omdat je met elkaar iets doet voor elkaar.

Mensen die voor De Stelp in actie willen komen kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 0519-554141 bij Sandra Ney of Wilbranda van Bavel. Aanmelden kan tot en met maandag 16 maart. Wilbranda van Bavel: “We beginnen vrijdag 20 maart om 09.30 uur met een bakje koffie, om 10.00 uur gaan we van start met de klussen. Na het harde werken heeft Harry Oud een heerlijke kop snert voor ons klaar staan als afsluiting van de morgen. Schroom niet en kom ons helpen op vrijdag 20 maart!”

De Verwachting

Vrouwen van Nu Ameland maken in het kader van NLdoet molen De Verwachting schoon.

Twintig vrouwen stropen hierbij de mouwn op om de molen van binnen te stoffen en te soppen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *