De Meunsternimmers op radio

LEEUWARDEN – Omrop Fryslân heeft sinds het begin van deze maand vernieuwingen doorgevoerd in de programmering. Met een nieuw geluid op de radio wil Omrop Fryslân afstemmen op het ritme en de behoefte van de luisteraars: de hele dag door nieuws en informatie, maar ook muziek en vermaak. Met ingang van 2 maart komt Omrop Fryslân Radio daarom met een flink aantal wijzigingen in de radioprogrammering.

Vooral op werkdagen zijn de vernieuwingen te merken: tussen 6.00 uur ‘s morgens en 18.00 uur ’s avonds zijn vier nieuwe programma’s te horen. ‘Muzyk yn bedriuw’ blijft bestaan, maar ook daarin zitten nieuwe onderdelen.

Tegelijkertijd met de vernieuwde programma’s worden nieuwe jingles en tunes in gebruik genomen.

Meunsternimmers

Van 06.00 – 09.00 is het programma Fryslân fan ‘e moarn met Jacob Stelwagen te beluisteren. In dat blok zit nieuws, weer en de sport in een nieuw ochtendmagazine. Bekende en nieuwe columnisten geven iedere dag hun visie over het nieuws en vertellen wat ze zelf beleefd hebben in ’De toan fan fanmoarn’. Verder zorgen ‘De meunsternimmers’ ervoor dat er niet alleen gedacht wordt aan het nieuws dat je overal hoort, ziet en leest, maar dat er ook aandacht is voor kleine persoonlijke zaken. Ook nieuw is de dagelijkse nieuwsquiz ‘Ut ‘e tiis’.

Ameland

Meunsternimmer, monsternimmer, van dinsdag 10 maart is Jeanet de Jong van Persbureau Ameland. Zij vertelt wat haar in het nieuws is opgevallen. Dat werd om 07.18 uur live uitgezonden. Elke twee weken heeft ze een minuut of drie de tijd om te vertellen wat haar raakte in de media. Op 10 maart is dat de 'stem van Rense Westra', het protest tegen gasboringen op Terschelling en de rol van de plaatselijke journalist. De Meunsternimmer is elke werkdag om ongeveer kwart over 7. Uw Ameland-reporter is over twee weken weer aan de beurt, dinsdag 24 maart.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *