Nieuwe verschijningsdatum De Friezen

AMSTERDAM – Het boek van Flip van Doorn 'De Friezen' verschijnt niet op 18 februari maar op donderdag 4 maart 2021. In De Friezen vertelt Flip Van Doorn het verhaal van een doortastend volk waarvan de oorsprong en invloed ver voorbij de grenzen van de huidige provincie Friesland reiken. Ooit strekte het Friese taalgebied zich uit over een brede kuststrook die van hoog in Jutland tot diep in het huidige Vlaanderen reikte. De roerige geschiedenis van de Friezen heeft ze uiteindelijk teruggedrongen binnen de provinciegrenzen.

Op zoek naar verhalen maakte Flip van Doorn elf tochten door Friesland en ver daarbuiten. In plaatsen als Warns, Allardsoog en Rinsumageest, maar ook in Amsterdam, Rome, de Alpen en het Duitse Waddengebied stuitte hij op sporen van de Friezen en hun mythische Friese Vrijheid.

Niet-Friezen biedt hij een inkijkje in dat buitengewone stukje Nederland dat officieel Fryslân heet, Friezen houdt hij een spiegel voor waarin ze zichzelf herkennen: tegendraads en tegenstrijdig, creatief en conservatief, onzeker en zelfbewust, open en gesloten, en dat allemaal tegelijk.

Flip van Doorn is journalist en schrijver. Al meer dan twintig jaar schrijft hij over Nederland. Hij publiceert onder meer in Algemeen Dagblad en Trouw. Daarnaast schreef hij meerdere boeken, waaronder De eerste wandelaar en Een verzonnen koninkrijk.

Paperback met flappen | 400 pag. | € 24,99 | ISBN: 978 94 004 0768 8 | Ook verkrijgbaar als e-book | verschijnt 4 maart 2021 

Omslagontwerp: bij Barbara 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *