Weer een positieve bijgeschreven

BALLUM – Vier dagen op rij bleef het aantal positief gesteste eilanders gelijk, maar vandaag klimt de curve weer. Op 14 januari werd er één positieve bijgeschreven in het totaal aan positief geteste ingezetenen van de gemeente Ameland. Ongeveer 8 mensen zijn daarvan nu nog in thuisquarantaine, 119 hebben dat al achter de rug. Een eilander is overleden.

Zorgcentrum De Stelp kondigt vandaag striktere bezoekregeling aan. Per dag mag er maar één bezoeker bij een bewoner komen.

Vaccineren

Momenteel wordt er volop gevaccineerd. Premier Mark Rutte noemt het tijdens de wekelijkse persconferentie van “het grootste belang” dat iedereen zich voorlopig aan de coronamaatregelen houdt. Ook burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland blijft herhalen dat een ieder zich aan de basisregels moet blijven houden. Die basisregels zijn: Hou anderhalvemeter afstand tot elkaar, was de handen, draag een mondkapje in de winkel en andere publieke binnenruimten, werk zoveel mogelijk thuis en blijf bij klachten thuis en laat een test doen.

⇒ de sneltestlocatie van Snelteststraat Ameland: voor eilanders en bezoekers aan het eiland. In januari 2021 zijn de openingstijden van maandag tm vrijdag van 15:00 – 17:00 uur.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *