Bezoekregeling De Stelp aangescherpt

Geplaatst op: 14 januari 2021 - Categorie: Alles & Algemeen

De Stelp - Foto Persbureau Ameland

HOLLUM – De bezoekregeling voor zorgcentrum De Stelp worden per 15 januari aangescherpt. Er mag maar één bezoeker per dag naar een bewoner van De Stelp. Dat waren sinds de laatste aanscherping van de regels twee bezoekers per bewoner per dag. De nieuwe bezoekregeling is gedurende de verlengde lockdown.

“Tot nu toe heeft De Stelp het virus buiten de deur weten te houden en hebben we slechts één besmette medewerkster gehad. De situatie in andere verpleeghuizen van de Kwadrantgroep laat zien dat het ook zomaar kan uitbarsten en dan ontstaan er toch problemen. Vaak met heel verdrietige gevolgen,” zegt manager Willem van der Kooi.

Naast de bezoekregeling hanteert De Stelp een aantal regels:

  • registratie bij binnenkomst voor bezoekers;
  • 1,5 meter afstand houden;
  • handhygiëne. Ontsmetting van de handen bij binnenkomst en weggaan;
  • mondkapje gebruiken gedurende de hele tijd dat men in De Stelp is.

Van de Kooi is tevreden hoe De Stelp samen met bewoners en familie het virus buiten de deur heeft weten te houden.
Intern gelden er wat nieuwe afspraken over de groepen. “We proberen mensen uit de diverse groepen niet te laten mengen. De Kwadrantgroep verwacht dat bewoners bij het wandelen in het gebouw een mondkapje voordoen. Uiteraard voor zover de beperking van mensen dat toelaat.”

Van der Kooi tot slot: “Wat betreft de vaccinatie van onze bewoners. Daar is op dit moment niet veel over te zeggen. De Kwadrantgroep is in overleg om te regelen dat de bewoners gewoon in De Stelp gevaccineerd kunnen worden. De vaccinatie van personeelsleden is inmiddels gestart.”

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?