Nieuwe straatlampen in Hollum

HOLLUM – In Hollum staan in de buurt rondom de COOP supermarkt sinds kort nieuwe straatlampen. De vorm is anders dan de bekende paddenstoeltjes en het licht is led. Het betreft een proefproject van de gemeente.

Het college van burgemeester en wethouders komt op termijn met een raadsvoorstel om op Ameland alle openbare verlichting te voorzien van led-verlichting. In de dorpen geeft dit een witte kleur en buiten de dorpen wordt het licht groen. Het is een maatregel die de gemeente wil nemen in het kader van duurzaamheid en om te bezuinigen op energieverbruik.

Vooruitlopend daarop wordt nu in Hollum, tegelijk met de reconstructiewerkzaamheden, een proefproject uitgevoerd. Het betreft de vervanging van de armaturen op 22 stuks monumentale masten en 9 stuks armaturen op aluminium masten, dit in combinatie met het aanbrengen van nieuwe led-verlichtingslampen. Voor de gemeente wordt het mogelijk om deze verlichting digitaal te besturen; storingen, brandertijden en verlichtingssterkte kunnen via de computer worden geregeld. De kosten voor het proefproject bedragen € 25.000,–.

De gemeente wil te zijner tijd de straatverlichting met bewoners bespreken en evalueren.

Als voorschotje op die evaluatie kunt u alvast stemmen hoe u de nieuwe straatlampen vindt.

Stemmen kan hier.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *